Rețetă choux a la creme cu cremă de cafea by Dulciuri Fel de Fel







Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
Pentru choux: |
• 250 g faină |
• 100 g unt |
• 100 g ulei |
• 500 ml apă |
• 1 linguriță de sare |
• 7 oua |
Pentru crema de cafea: |
• 3 linguri amidon |
• 150 g zahăr |
• 250 ml cafea tare |
• 250 ml lapte |
• 250 g mascarpone |
În plus: |
• 200 ml smântână pentru frișcă |
• 100 g mascarpone |
• 2 linguri zahăr (pudră) |
• 1 pliculeț zahăr vanilat |
Descriere
Dulciuri Fel de Fel a pregătit un desert grozav pentru cei ce iubesc cafeaua: choux a la creme! Crema fină cu aromă intensă de cafea face ca acest desert să fie cu adevărat savuros. Secretul? Cafeaua intensă și aromată pregătită la espressorul automat Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk! Încearcă și tu această rețetă!
Mod de preparare
Choux:
Cum prepari crema de cafea:
Cum asamblezi Choux a la creme cu cremă de cafea:
Poftă bună!
- Pune apa la fiert împreunp cu untul, uleiul și sarea. Atunci când începe să clocotească, adaugă făina și amestecă rapid folosind un tel, până când aluatul se desprinde de pe fundul vasului
- Lasă puțin compoziția să se răcorească și adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Aluatul final trebuie să fie lucios și cremos, dar nu foarte moale
- Șpițează aluatul într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt și pune tava la cuptor la foc mare (230 de grade la cuptorul electric) pentru 15 minute, apoi încă 10-15 minute la foc mediu (180 de grade la cuptorul electric). Este important ca în primele 15-20 de minute să nu deschizi ușa cuptorului, și este cu atât mai bine dacă nu deschizi ușa deloc
- Scoate-le pe un grătar și lasă-le la răcit
Cum prepari crema de cafea:
- Într-o cratiță, amestecă zahărul cu amidonul. Adaugă laptele și cafeaua preparată la espressorul automat Melitta® CAFFEO SOLO & Perfect Milk, puțin câte puțin, până obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Pune cratița pe foc mic și fierbe compoziția, amestecând constant până când aceasta se îngroașă și devine ca o budincă
- Pune deoparte și lasă la răcorit, amestecând din când în când. Acoperă crema cu folie alimentară, lipită pe toată suprafața cremei, și pune-o la frigider până când se răcește foarte bine
- Mixează puțin budinca de cafea cât să se „desfacă” și adaugă mascarponele. Mixează energic până la omogenizare
Cum asamblezi Choux a la creme cu cremă de cafea:
- Taie un căpăcel fiecărui choux, umple cu cremă de cafea și frișcă și pune capacul la loc
- Poți orna, după bunul plac, cu ciocolată topită sau zahăr pudră vanilat
Poftă bună!