Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tiramisu la pahar la espressorul Avanza Melitta by Sweets & Others

Rețetă tiramisu la pahar la espressorul Avanza Melitta by Sweets & Others
Rețetă tiramisu la pahar la espressorul Avanza Melitta by Sweets & Others Rețetă tiramisu la pahar la espressorul Avanza Melitta by Sweets & Others

Porții

3

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 ouă
• 50 g zahăr
• 250 g mascarpone
• 150 g piscoturi
• 100 ml espresso
• 2 lingurițe rom/amaretto/marsala wine (opțional)
• cacao pentru decor

Descriere

Descoperiți cum se face tiramisu la pahar, rețeta rapidă cu piscoturi și cafea pregătită la espressorul automat Avanza Melitta.

Mod de preparare

1. Separați gălbenușurile de albușuri.

2. Mixați gălbenușurile cu 25 g zahăr, până se deschid la culoare și obțineți o consistență cremoasă a lor. Adăugați crema de mascarpone peste amestecul de gălbenușuri, mixați până se încorporează.

3. Mixați albușurile la viteză mare, cu un praf de sare, până încep să se spumeze și să crească în volum. Când s-au spumat suficient, încorporați zahărul rămas, puțin câte puțin, mixând în continuare, până obțineți o bezea lucioasă, albă și stabilă.

4. Încorporați apoi amestecul de gălbenușuri în cel de albușuri, cu o spatulă, cu mișcări largi.

5. Pregătiți cafeaua la espressor și amestecați-o cu lichiorul pe care vreți să îl folosiți. Acest pas este opțional, însă un pic de alcool ajută la gustul acestui tiramisu.

6. Pentru asamblare așezați o lingură din cremă la baza paharelor, adăugați un strat de pișcoturi, pe care le însiropați cu cafea, continuați cu alt strat de cremă, pișcoturi, cafea și cremă. Pudrați cu cacao și decorați cu boabe de cafea sau pișcoturi.

7. Dați la rece pentru minim 2-3 h, pentru ca pișcoturile să se înmoaie, crema să devină mai fermă și gustul să se intensifice. Este divin!

Atenție! Aceasta este rețeta autentică de tiramisu italian. El se pregătește cu ouă crude. Ideal ar fi să cunoașteți sursa ouălor și să fiți siguri că sunt proaspete și bune de consum în starea în care sunt. Dacă nu cunoașteți aceste detalii despre ele sau nu doriți să consumați ouă crude, puneți folosi albușuri pasteurizate, iar gălbenușurile le puteți găti pe baie de aburi în timp ce amestecați zahărul în ele. După ce zahărul s-a topit pe baia de aburi, luați vasul de pe foc și continuați mixarea lor, până se răcesc, apoi încorporați crema de mascarpone.