Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ciocolată de casă cu cafea și nuci la espressorul Barista T Smart by Andreea’s Chinesefood

Rețetă ciocolată de casă cu cafea și nuci la espressorul Barista T Smart by Andreea’s Chinesefood
Rețetă ciocolată de casă cu cafea și nuci la espressorul Barista T Smart by Andreea’s Chinesefood Rețetă ciocolată de casă cu cafea și nuci la espressorul Barista T Smart by Andreea’s Chinesefood Rețetă ciocolată de casă cu cafea și nuci la espressorul Barista T Smart by Andreea’s Chinesefood

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g lapte praf
• 250 g zahăr
• 150 ml espresso tare
• 200 g unt gras 82%
• 2 lingurițe zahăr vanilat
• 200 g miez nucă prăjită
• 20 g boabe cafea
• 1 linguriță cafea măcinată

Descriere

Pregătiți cafeaua pentru această rețetă cu espressorul Barista T Smart. Urmați pașii și veți obține o ciocolată de casă delicioasă.

Mod de preparare

1. Puneți laptele praf în bolul mixerului planetar cu paleta atașată de acesta. Într-un ibric puneți espresso și zahărul, amestecați bine și fierbeți la foc mic pentru 15 minute. Luați de pe foc, adăugați untul și lăsăți să se topească, apoi adăugați zahărul vanilat și amestecați.

2. Porniți mixerul la viteză mică și turnați peste laptele praf siropul format. Mixați rapid (aprox. 1-2 minute), până ce tot siropul este încorporat și nu mai aveți urme de lapte praf uscat. Mișcăți-vă destul de repede, căci ciocolata tinde să se întărească foarte repede.

3. Adăugați nucile prăjite și amestecați rapid cu ajutorul unei spatule. Turnați amestecul într-o tavă 23x23 cm și întindeți în strat uniform. Presărați boabele de cafea și cafeaua măcinată, apăsați ușor ca să le ajutați să se lipească de suprafața ciocolatei.

4. Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi dați la frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine peste noapte. Tăiați cuburi și savurați alături de o cafea.