Rețetă autentică tiramisu cu mascarpone și cafea by Savori Urbane




Porții
10
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Cremă pentru Tiramisu: |
• 500 g mascarpone |
• 100 g zahăr |
• 4 ouă proaspete |
Opțional: ½ linguriță extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat |
În plus: |
• 300 g pișcoturi (Savoiardi) |
• 300 ml cafea naturală tare (tip moka) îndulcită cu 2-3 lingurițe de zahăr |
opțional: 50 ml lichior de migdale (Amaretto) sau vin dulce Marsala |
• 1 lingură de pudră de cacao amară |
Descriere
Savori Urbane ne-a îndulcit ziua cu o rețetă originală de Tiramisu, cu cremă de mascarpone și pișcoturi însiropate în cafea pregătită la espressorul Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Un desert răcoritor și ușor de pregătit, pentru pofta de dulce dintre mese.
Mod de preparare
- Un ingredient cheie pentru această rețetă este cafeaua tare și aromată, pregătită la espressorul Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Poți face de 2 ori câte o ceașcă mare de cafea de circa 160 ml.
- Lasă cafeaua la răcit până ajunge la temperatura camerei, apoi pune-o aproximativ o oră la frigider. Cafeaua trebuie să fie rece în momentul montării desertului.
Cum se face crema de mascarpone cu ouă pentru tiramisu autentic?
- Separă gălbenușurile de albușuri în 2 castroane curate.
- Adaugă 50 g de zahăr peste gălbenușuri.
- Mixează gălbenușurile cu zahărul timp de 4-5 minute și adaugă și un pic de vanilie.
- Adaugă mascarponele în 2 tranșe și amestecă preț de câteva secunde, pentru a fi bine incorporat.
- Bate albușurile, iar când spuma devine densă, adaugă zahărul restul de 50 grame de zahăr.
- Continuă baterea spumei alte 2-3 minute.
- Încorporează treptat spuma în crema de gălbenușuri folosind telul de mână. Adaugă mai întâi o treime, apoi restul de 2/3.
- Omogenizează crema de tiramisu, fără a strivi spuma.
Cum montezi acest desert autentic de tiramisu?
- Îndulcește cafeaua rece cu 2 lingurițe de zahăr și toarn-o într-un recipient de dimensiunile pișcoturilor.
- Adaugă crema de mascarpone într-un poș echipat cu dui larg, simplu, de 2,5 -3 cm.
- Adaugă un strat de cremă pe platou, ca baza a prăjiturii.
- Scufundă pișcoturile în cafea câteva secunde – Atenție să nu se sfărâme!
- Așază primul strat de pișcoturi însiropate peste baza de cremă.
- Modelează cu poșul al doilea strat de cremă și continuă în același mod cu un alt rând de pișcoturi însiropate.
- Decorează cu aveline de cremă.
- Lasă prăjitura de tiramisu la frigider minim 2-3 ore înainte de servire.
- Important: Decorul de cacao se face chiar înainte de servire, altfel pudra de cacao se umezește, face crustă și arată urât.
Pregătește un espresso, cappuccino sau caffe latte fierbinte și servește o porție de Tiramisu rece! Porția ta de energie perfectă cu Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk.