Rețetă guguluf pufos cu cafea by Diva în Bucătărie


Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• 3 ouă |
• 180 g zahăr tos |
• 2 plicuri zahăr vanilat |
• 150 g unt topit și răcit |
• 100 ml cafea tare |
• 1 linguriță ness |
• 1 linguriță pastă de vanilie |
• 100 g smântână grasă 24% |
• 200 g făină |
• 5 g pudră neagră de cacao |
• 80 g amidon |
• 1 plic praf de copt |
Pentru Glazură: |
• 120 g zahăr pudră |
• 30 ml cafea tare |
Pentru Decor: |
• Bomboane boabe de cafea |
Pentru tapetare formă: |
• 2-3 linguri ulei |
• 2 linguri vârfuite de făină |
Descriere
Dimineața la cafea, acest guguluf pufos se potrivește perfect! Diva în Bucătărie s-a bazat pe espressorul automat Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk pentru a obține o cafea intensă, responsabilă pentru aroma deosebită a acestui desert!
Mod de preparare
- Prepară o cafea tare cu ajutorul espressorului automat Melitta CAFFEO SOLO & Perfect Milk. Panoul de control al espressorului te va ajuta să setezi intensitatea cafelei, apoi dozezi cantitatea de apă pe care o dorești pentru cafea. Pentru această rețetă este nevoie de 130ml de cafea. Cafeaua va fi intensă, însă în combinație cu restul ingredientelor aceasta se va mai domoli, așa că mai adaugă o linguriță de ness în cafeaua preparată. Amestecă bine și lasă la răcit
- Mixează ouăle cu zahărul tos și cel vanilat timp de 5 minute la vitezp mică la început, iar apoi la viteză mare
- Atunci când compoziția de ouă cu zahăr și-a mărit volumul considerabil, adaugă untul topit și răcit, amestecă puțin și adaugă și 100ml de cafea amestecată cu ness
- Incorporează făina amestecată cu praful de copt, esența de vanilie, iar apoi adaugă puțină cacao pentru a da mai multă culoare prăjiturii
- Adaugă smântâna și amestecă bine
- Adaugă ultimul ingredient: amidonul. După ce omogenizezi compoziția, pune aluatul în tava tapetată cu ulei și făină
- Coace guguluful pufos cu cafea timp de 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade
- După ce s-a copt și a trecut testul scobitorii, mai lasă-l 10 minute în tavă să se răcească, apoi pune-l pe un grătar
Cum prepari glazura:
- Amestecă zahărul pudră cu 30ml de cafea tare pregătită la espressorul automat Melitta și pune-o peste guguluful răcit
- Decorează cu boabe de cafea din ciocolată, ciocolată rasă sau alte decoruri
Poftă bună!